zaterdag 19 mei 2012

Cowl neck dress

Een hele tijd terug kocht ik bij de Stoffenkraam een lading nicky velours. Een lading, ja... blijkbaar bestelde ik per ongeluk het dubbele van wat ik eigenlijk wou en zat dus met twee meter paars gestreepte nicky velours. En eigenlijk wist ik niet direct wat er mee aan te vangen...

Ik maakte er de vorige dagen een jurkje mee naar dit patroon van Heidi & Finn.

Wat stoffen kiezen betreft heb ik nog wel veel te leren. Ik vind het echt zo moeilijk om in te schatten welke stof een leuk resultaat zal geven voor welk project. Ik draag zelf ook vooral effen, donkere kleren... kortom, ik heb gewoon geen ervaring met kleuren en prints :-)

Ik vind dat dit jurkje nogal een sorcerer's apprentice- gehalte heeft, zeker in dit stofje (misschien ook wel omdat het te groot is).

De onderkant en de mouwen moeten nog omgestikt worden, maar zoals gewoonlijk (of toch bijna) was mijn dochter meteen dol op wat ik voor haar had gemaakt. Ik liet haar het kleedje eventjes passen en ze wilde het niet meer uitdoen...

Ze had wel meer zin in rondrennen dan in model spelen ;-)

Ze wordt vier in augustus, dus maakte ik maat 4y (ik vind die leeftijd-aanduidingen niet zo handig... de ene vierjarige is niet even groot als de andere? Ze draagt een 92-98 nu, ongeveer)

Zoals je kan zien is het kleedje nog een pak te groot (de mouwen kan ik inkorten natuurlijk en met het bindlintje vast zie je niet dat het veel te breed is) maar zo kan het volgende winter dienen hé.
Ik heb intussen het patroon nog eens uitgeknipt in een maatje 3y. Ik dacht het nog eens te maken in een luchtiger stofje maar met die col en lange mouwen is het natuurlijk niet echt een zomers modelletje. Nog even over nadenken dus. Misschien met korte mouwen...


6 opmerkingen:

 1. Ik vind 'm wel leuk hoor, voor de winter dan.
  Kun je niet gewoon de kol weglaten en dan een kort mouwtje of helemaal geen mouwtje ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, of misschien ga ik gewoon op zoek naar een zomerser patroontje :-) heb al zoveel op Pinterest staan... eens zien wat ik kan vinden!

   Verwijderen
 2. Geweldig! Heb ook zo'n 3 jarige rondlopen die niet in de gewone maatjes valt. Want als je 4 wordt in augustus ( ja hier ook) moet je dan je lading kleren wisselen op de verjaardag?
  Maw ook een getwijfel hier.

  BeantwoordenVerwijderen