woensdag 6 juni 2012

Overlock- en Japans debuut

Gisterenavond deed ik 2 dingen voor het eerst: ik overlockte (ok, ooit had ik al wel eens (twee keer zelfs denk ik) iets op een van onze overlocks geprobeerd maar ik had er toen (ja, beide keren) alleen voor gezorgd dat alle draden opnieuw moesten ingeregen worden... oeps) én ik keek eens in een Japans patronenboekje. En beiden vielen me goed mee ;-)

Voorlopig nog geen foto's van het resultaat, maar die komen nog als de projecten in kwestie af zijn. Ik had thuis nog snel de stof geknipt gesneden voor een urban hoodie en een Warhol dress. Bij de Warhol dress moest ik wel een beetje poteren omdat het t-shirt dat ik wilde gebruiken eigenlijk net te klein was (een vrouwent-shirt maatje m). Ik gok dat je dat niet zal zien als het ineenzit, maar afwachten dus ;-)

In het Japanse boekje zag ik een rokje met laagjes, dat ook een "ingebouwd" shortje heeft; ik vond het een handig modelletje zo met dat shortje (voor alle duidelijkheid, 't is voor de dochter hé) en het bestond maar uit 3 patroondelen (??). Ben heel benieuwd! Eens kijken in welke stof ik het zou maken...
Ik vind het toch precies ook niet zó vanzelfsprekend hoor, enkel op de afbeeldingen afgaan... dus daar ook: afwachten maar!

4 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar het resultaat!
  Je straalde alleszins na die geslaagde overlock-ervaring :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi :-) het was echt een revelatie! Ik tel al af (nog meer dan gewoonlijk) naar volgende Schoten Stikt.

   Verwijderen
 2. Ik ben ook al benieuwd naar het resultaat! Fijn dat je meedoet aan m'n give-away, en dat je er hier wat reclame voor maakt ook. Ik word ook volger van jouw blog, die had ik nog niet ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen