zondag 29 april 2012

Kaartenmapje

Ik maakte een kaartenmapje (zoals hier en hier uitgelegd). Leuk om te maken en snel klaar (zelfs bij mij).

Het blauw met witte bolletjes-stofje won ik ooit bij deze leuke giveaway :-) Op de foto is het blauw wel wat afgebleekt. Het schattige engeltje hangt trouwens in mijn auto aan de achteruitkijkspiegel.

De andere twee stofjes kocht ik lang geleden (namelijk toen ik pas was beginnen naaien, ergens in oktober denk ik). Waar precies, weet ik niet meer, maar ik denk via een Amerikaanse webshop. Allemaal kleinere lappen (fat quarters van een collectie van Joel Dewberry).
Oorspronkelijk wist ik niet goed wat ermee aan te vangen (achteraf gezien een beetje een miskoop, erg roze en bloemerig en zo) maar voor zo'n kleine projecten als dit vind ik de prints wel geslaagd!
Het kaartenmapje was bedoeld als geschenkje, maar er zitten toch wat schoonheidsfoutjes aan - hier een daar is er iets een beetje krom en het is ook een ietsiepietsie klein (kaarten passen er maar nét in, de stof trekt een beetje daardoor... volgende keer een millimeter of twee groter knippen of gewoon dichter bij de rand stikken)  - dus ik hou het voor mezelf en ga iets anders maken als geschenk.

Oh, ook leuk: de man des huizes zag het en zei "Hmm je moet voor mij ook eens zoiets maken".  ("Maar dan wel in een mannelijke stof" volgde uiteraard)
Hij gebruikt zelden een portemonnee en steekt zijn geld gewoon los in zijn broekzak (met als gevolg dat hier regelmatig geld witgewassen wordt). Dus iets simpel, maar handig, om wat centen en een bankkaart in te steken zou inderdaad wel van pas komen. Eens in mijn stoffenvoorraad neuzen wat er in aanmerking komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten