woensdag 16 november 2011

Voor de verandering eens geen tas

Maar wel: het allereerste rokje dat van onder mijn naaimachine zal rollen. Daar ben ik vandaag aan begonnen.

Het is een vrij (ok, heel) eenvoudig rokske, uit de Knippie van deze maand (okt/nov 2011). En ik heb het nog wat versimpeld want ik heb de voering en de tule onderrok weggelaten. Moet het mezelf ook niet té moeilijk maken he of ik zou er niet meer aan durven beginnen ;-)

Ik heb eerst op 't gemakske een patroon gezocht, daarna op 't gemakske een stof uitgekozen, en dan een paar pogingen gedaan om het patroon juist te spelden + uit te knippen (ik weet het, moeilijk is dat niet, maar ik ken daar werkelijk niks van hé...) dus het is nog bijlange niet af maar hopelijk lukt het een van de dagen... als ik aan de uitleg over het aanzetten van de boordstof uit raak :-)

Want die werkbeschrijving, daar kan ik wel éééécht niet aan uit zeg, en het was dan nog een heel simpele (in vergelijking met de andere in dat boekske). Maar ik had rond mij een hoop toffe dames die goeie raad gaven en mijn vragen beantwoordden en spontaan kwamen helpen.

En bovendien probeerde ik ook eens de overlock uit!! Man man man ik kan begrijpen dat dat verslavend is... Zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik die gebruik.


Ik kreeg vandaag ook de mooie gehaakte bloem die ik hier won. Bedankt!!! Zal er zo snel mogelijk ook eens een foto'tje van posten :-)

2 opmerkingen:

  1. Laat die rok zeker maar zien als die af is hoor.
    Ben nieuwsgierig hoe die is geworden uiteindelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kuchkuch, 'k heb er nog altijd niet aan voortgedaan... maar als het af is zet ik zeker een fotootje! :-)

    BeantwoordenVerwijderen