woensdag 2 november 2011

Shopaholic

Ik ben eigenlijk helemaal géén shopaholic zene.
Ik moet toegeven dat ik wel graag al die boeken gelezen heb maar zelf kan ik eigenlijk niet zo goed shoppen. Ik twijfel aan de maat, ik "zie" totaal niet wat me goed zou staan, neem dan maar vanalles wat mee naar de paskamer en raak vervolgens gefrustreerd, ik krijg het te warm in kledingwinkels (de drukte - die probeer ik wel te vermijden door nooit, nooit op zaterdag te gaan winkelen - en al dat aan-en uitkleden, pff, en als er dan nog moet aangeschoven worden om te passen of te betalen, bleurgh), en uiteindelijk leg ik meestal toch alles terug omdat ik mij afvraag of het wel mijn ding is, of het wel flatteert, of het wel past bij de rest van mijn (zeer beperkte) garderobe, en of het niet te duur is (mijn budget is nogal beperkt, ik werk ook maar halftijds).

En dat laatste, dat gaat er niet echt op beteren precies. Want ik blijk wél een beetje een stoffen-shopaholic te zijn (maar ja, als beginnende stikster moet ik toch een beetje een voorraadje opbouwen, nie?). Waar ik me in Amsterdam nog zo goed inhield en me tot 2 stofjes beperkte, heb ik intussen bij een stuk of drie webshops stofjes besteld.
(Vanaf nu leg ik mezelf even een stoffen-koop-verbod op. Alleen misschien eens wat goedkope tricot (kwestie dat ik daar eens mee kan oefenen hé) *onschuldige blik* .)

De eerste lading (van hier) is al gearriveerd en ik ben er ook al mee aan de slag gegaan gisteren, ik val in herhaling want het wordt zo'n drawstring bag (en daarna nog een paar, waarschijnlijk maak ik er ook bijpassende ritstasjes bij). Om cadeautjes in te verpakken en op te sturen naar mijn schoonfamilie. Het is nog niet helemaal af, dus de foto's moeten nog even wachten.

Misschien dat ik de namen van m'n nichtjes er ook op ga strijken met flockfolie, ik heb toch een flockavond in het vooruitzicht!

Verder heb ik me gisteren ook door een van m'n mede-stiksters (die trouwens echt een héééééél schattig dochtertje heeft :-) ) laten overtuigen om binnenkort eens uit mijn comfort zone van zakskes te stappen en me eens te wagen aan een rokje of kleedje. Ik denk dat het een kleedje of simpel rokje zal worden voor mijn dochter. Een uitkijken naar een patroontje dus.

6 opmerkingen:

 1. Ik zal enkele patroontjes meebrengen binnen 14 dagen. Kwestie van je helemaal uit je comfi-zone te krijgen!!!!
  Liefs,
  Ikke, volger nummer 2 :-)
  Veerle, dus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en ja ons Anaïs is kei schattig :)) LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. joepie!! (zowel voor de patroontjes als voor de verdubbeling van mijn aantal volgers :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe mee dan. Veerle breng je patronen mee voor katroen of tricot or nog iets anders?
  Marijke (die met dat stoeltje uit de ikea) dat overigens in 3 voud zeer goed gelukt is en het huis heel leuk opvrolijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaa, leuk!! Dan kunnen we elkaar aanmoedigen.

  En zo tof dat je stoeltjes af zijn, kan me voorstellen, zeker zo met de kortere/donkere dagen nu, dat dat plezant is zo'n kleurige stoeltjes in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hangt er een beetje vanaf wat voor rok jullie willen maken hé dames. Zal voor zowel katoen als tricot meebrengen. Boeken/patronen genoeg thuis en anders tekenen we der zelf wel een patroon van ;-) Zolang ik de overlock mag gebruiken... heb al enkele dingen klaarliggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen