woensdag 3 oktober 2012

Een t-shirt

Voila, een t-shirt om de blogstilte te verbreken... in de vakantie ben ik er niet toe gekomen om te naaien, of toch bijna niet, er werd alleszins niets genaaid dat het bloggen waard was. Ik typte wel een paar keer een half verontschuldigend "blogstilte" postje, maar vond die uiteindelijk te nietszeggend (de blogstilte was er toch al en hoefde dus niet aangekondigd of extra in de kijker gezet te worden ;-) ).

Ik wilde niks posten tot ik er ook een foto kon bijzetten van iets dat ik gemaakt had. En vandaag was het eindelijk nog eens zover.

Vorige keer hadden we een t-shirtworkshop bij Schoten Stikt. Maar omdat ik mee in het "team" zit, had ik zelf geen tijd gehad om er eentje te maken. Vandaag wilde ik dat goedmaken. Ik knipte op voorhand de stof al want ik wilde ook ├ęcht met een afgewerkt t-shirt naar huis kunnen gaan. Ik hoefde dus alleen alles nog aaneen te stikken (of overlocken eigenlijk). Een t-shirt maken bleek qua moeilijkheid zeker niet onoverkomelijk, integendeel zelfs. Het enige stresserende vond ik het halsbiesje... gelukkig hielpen enkele medestiksters me bij het gokken/bepalen hoe lang ik de boordstof moest knippen.

En hier dan het resultaat...


Alleen een foto van op de naaitafel in Schoten voorlopig, foto met model volgt nog wel eens misschien. 
Nu ik de foto zie (ook niet de beste kwaliteit, met gsm genomen...) ziet het er een beetje raar uit qua verhoudingen, maar ik ben eigenlijk wel heel tevreden met het resultaat. 

Het stofje (Stenzo) en de boordstof bestelde ik bij stoffenkraam.nl

1 opmerking: