dinsdag 6 december 2011

Het rokje is af!

En mijn dochter vond het in ieder geval geslaagd... ze heeft het direct aangedaan en pas de volgende dag ('s nachts moest het ook aan, over de pyjama, haha) terug uitgedaan.


Het afwerken met de boordstof was eigenlijk heel snel gedaan. Heb het wel nogal slordig gedaan waardoor de tailleband (de boordstof dus) veel smaller is geworden dan denk ik de bedoeling was, maar dat kan geen kwaad.

Wat ik wel moeilijk vond was het omzomen van het rokje, dus de onderrand hé. Ik weet niet hoe je dat normaal moet doen eigenlijk, is daar een trucje voor ofzo? Ik heb het gewoon twee keer een centimetertje ofzo omgestreken en daar dan (extreem slordig) over gestikt. En daarna nog eens erover gestikt want het was zo schots en scheef; met nog een stiksel (ook schots en scheef natuurlijk) lijkt het een beetje alsof het de bedoeling is.. (of dat maak ik mezelf toch wijs)

Het rokje is nog iets te groot, ik ben intussen al vergeten welke maat ik had genomen maar ik had er wel op gerekend dat het wat groot zou zijn.

Het is ook niet overal even lang, kuch, maar dat valt eigenlijk zo niet op. (of dat maak ik mezelf toch wijs ;-) )

Eigenlijk ben ik nogal ongeduldig en nonchalant en daardoor is het resultaat allesbehalve perfect, maar ik vind het zelf nog wel ok! En zeker voor herhaling vatbaar.

Mijn model wou echt niet meewerken en de living is toch te rommelig als achtergrond... dus dan maar de nieuwste trend toegepast, namelijk vastplakken met plakband.


Straks is het Schoten Stikt, en een specialleke vanavond (en morgenavond): flock-avond! Ik heb hier wel wat flockfolie liggen maar er nog niet veel mee gedaan, het ontbrak me aan inspiratie en aan te-flocken objecten. Maar daar gaat dus verandering in komen.

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad en waarom had je het rokje niet bij op Schoten stikt????
    Hij is wel heel mooi geworden vind ik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi wel ik zal hem volgende keer eens meepakken, helaas ziet 't er in real life een pak minder uit. Aan de ene kant is ie twee cm korter dan aan de andere kant ofzo... missch nog eens een stukje afknippen (overal gelijk dan wel) en terug omzomen...

    BeantwoordenVerwijderen