zaterdag 17 december 2011

3 euro

Voor het kerstfeestje op school werd gevraagd om allemaal een cadeautje van maximum 3 euro mee te geven. De kindjes mogen dan vrijdag een cadeautje kiezen van onder de kerstboom. Het moest dus iets zijn dat zowel voor een jongen als een meisje zou kunnen dienen.

Ik ging in een paar winkels kijken en vond wel dingetjes van 3 euro of minder, maar kon niet goed kiezen. Een doos knutselmateriaal, een mini setje playdoh, enz.

Maar toen dacht ik: nu ik een naaimachine (en een voorraad stoffen) bezit, moet ik eigenlijk wel iets zelf maken.

Ik dacht natuurlijk direct aan zo'n potloden/stiften rol (voorbeelden te over op allerlei blogs) maar om de een of andere reden durf ik dat (nog) niet aan. Het zou nochtans wel iets leuk zijn, en ik denk dat ik er in de nabije toekomst zeker eens eentje ga maken.

Voor deze gelegenheid naaide ik echter "snel" een ritstasje ineen. Om dan kleurtjes en een notitieboekje ofzo in te steken.
Hier zag ik een simpele versie; en dacht dus dat dat wel snel gefixt zou zijn.
Ik gokte min of meer hoe groot het eindresultaat zou moeten zijn en gokte vervolgens min of meer hoe groot ik de stof dan moest knippen. Ik zetten het ding ineen (brak trouwens nog een naald ondertussen) en het bleek veels te groot. (ik zou eens moeten stoppen met dat gokken want dat pakt toch wel regelmatig verkeerd uit)
Alles dus maar losgetornd en een veel kleinere versie ineengestoken.

Maar eigenlijk was die nog altijd te groot. En ik vond dat het tasje, door die rits die er zo dwars over loopt, zo opbolde en dat vond ik niet zo mooi. Ik heb dan de hoekjes zo euhm, dwars doorgenaaid (als je snapt wat ik bedoel) zodat het tasje, euh, meer balk-vormig wordt dan plat... 3D ipv 2D... hmm ik kan het niet goed uitleggen.

Daardoor is het zakje minder hoog en breed maar heeft het diepte en kan er toch veel in.

Ik heb even een assortiment stiften uit de 4-euro doos van de Hema gehaald die ik onlangs gekocht had om mijn dochter haar stiftenvoorraad aan te vullen.
Die samen met een paar kleine notitieboekjes in het tasje gestoken en zo is het eigenlijk wel geslaagd! Het ritstasje is niet gevoerd ofzo, normaal doe ik dat liever wel, maar voor dit projectje leek het me niet noodzakelijk.

Ik gebruikte rode Kokka-paddenstoelenstof en een rood ritsje, leek me wel ok voor zowel jongens als meisjes.

Helaas ben ik de geheugenkaart van mijn fototoestel kwijt, ik vrees dat die opgestofzuigd is of iets dergelijks, boehoehoe, dus kan geen foto's nemen.
Ik ga een nieuwe kaart moeten kopen, als dat morgen lukt (veel winkels zijn open voor de kerstshopping) kan ik nog een foto nemen van het tasje, anders zal het niet lukken want ik zou het graag maandag meegeven naar school, dan kan het nog even onder de kerstboom liggen in de klas want dat is toch een deel van de pret, zo nog een paar dagen vol spanning moeten wachten en kijken naar de ingepakte cadeautjes :-)

Anderzijds zou ik er nog wel een klein speelgoedje ofzo in willen stoppen, ik heb tenslotte eigenlijk totaal geen geld uitgegeven want ik had alles al liggen... daar ben ik dus nog niet helemaal uit. Zou dus kunnen dat ik maandag nog even op zoek ga naar iets kleins...

Of misschien durf ik op het laatste moment toch niks zelfgemaakt meegeven en koop ik toch nog rap een knutseldoos bij de Hema ;-)

2 opmerkingen:

  1. Lies, ik hoop dat je toch nog een foto kan maken want ik kan me er momenteel niet veel bij voorstellen (3D en 2D ????)... Ik denk dat de gelukkige er toch blij mee zal zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi ja 'k weet het, mijn uitleg trekt op niks, daar ben ik echt een ramp in, ik maak de dingen altijd veel ingewikkelder dan ze eigenlijk zijn :-)
    Maar ik heb zonet nog zo'n zakske gemaakt en daar zal ik wel eens een foto van maken ;-) (of dinsdag meenemen).

    BeantwoordenVerwijderen